Галерия

Италия е новият европейски шампион, триумфирайки насред Англия срещу разполагащите със самочувствие в излишък домакини. "Трите лъва" щяха да връщат у дома трофей, който никога не са печелили, но адзурите нямаха представа за плановете им. И потопиха Острова в сълзи.

Двойката в "сърцето на отбраната" Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи записа името си със златни букви в историята на италианския футбол, а Джиджи Донарума стана първият вратар, избиран за №1 на европейски финали.

Момчетата на Роберто Манчини безспорно играха най-атрактивния футбол от самото начало и разбиха на пух и прах клишетата, че на Ботуша са влюбени само в катеначото. Не, италианците играха с фантазия и с мисъл за вкарване на голове. Разполагайки с изключително стабилна отбрана.

По традиция фенките на Италия отново приковаха вниманието върху себе си не само с хубостта си, но и заради искрената страст, с която подкрепяха своите любимци. Нека се насладим (в галерията горе) на "нежната" подкрепа, която получиха новите първенци на Стария континент.