Световният шампион Франция записа пети пореден мач без победа, след като завърши 1:1 при гостуването си на Украйна в среща от квалификациите за Мондиал 2022.

Черната серия на "петлите", които са пълни със звезди, започна на Евро 2020. Там хората на Дидие Дешан направиха равенства 1:1 с Унгария и 2:2 с Португалия, след което дойде драматичното отпадане на 1/8-финалите от Швейцария. Срещата завърши 3:3, а при дузпите "часовниците" се наложиха с 5:4. Единствено Килиан Мбапе не вкара от бялата точка (б.р.: вижте видеото горе).

Преди дни Босна и Херцеговина на Ивайло Петев измъкна 1:1 в Страсбург, за да дойде и снощното реми с Украйна. За последно Франция спечели срещу Германия в Мюнхен на старта на Евро 2020 – 1:0 (б.р.: вижте видеото долу). Това означава пет поредни равенства за французите, нещо, което се случва за първи път в историята им.

Освен това във вратата на Уго Лорис падат голове неизменно в последните пет двубоя, което е най-лошият показател на тима от ноември 2009 г. до юни 2010 г., когато селекционер беше Раймон Доменек. Въпреки това "петлите" са лидери в групата си с 9 точки, а краят на негативната серия може да дойде на 9 септември в срещата срещу Финландия.

Халфът на световния шампион Адриен Рабио не остана доволен от мача с Украйна, но отдаде заслуженото и на противника, след като го определи като силен отбор. "Серията ни в никакъв случай не е катастрофа. Сега е необходимо да победим Финландия. Длъжни сме да покажем повече, да вкарваме повече голове. Не ни оправдавам, но футболът е сложен спорт", добави халфът на Ювентус.     

Снимка: БГНЕС

Припомнете си последната победа на Франция: