По-малко от два месеца преди началото на Евро 2020 стана ясно, че стадион "Ла Картуха" в Севиля ще смени "Сан Мамес" в Билбао като един от домакините на шампионата на Стария континент. Промяната беше направена заради факта, че в Андалусия са готови да пуснат 30% от капацитета му за фенове, докато баските не можеха да гарантират, че ще е възможно присъствието на публика заради пандемията.

"Ла Картуха" е известен в Испания като "Призрачната Арена", защото няма отбор, който да домакинства на него. Севиля и Бетис предпочитат да играят мачовете си съответно на "Рамос Санчес Писхуан" и "Бенито Виямарин". Съоръжението е построено през 1999 г. за Световното първенство по лека атлетика за едва 120 милиона евро. Бил е домакин на финали за Купата на Краля, на Купа Дейвис, както и на концертина Мадона, U2, AC/DC и др. Капацитетът му е за 60 000 души.

Националният отбор на Испания има едва 6 мача на него, 4 от които приятелски. Предпоследната пък беше победата с 6:0 над Германия за Лигата на нациите. През 2003 г. "Ла Картуха" прие финала за Купата на УЕФА между Порто и Селтик със Стилиян Петров, спечелен от "Драконите" с 3:2 след продължения.

В момента "Ла Картуха" е петият стадион в Испания с най-голям капацитет след "Камп Ноу", "Сантяго Бернабеу", "Уанда Метрополитано" и "Бенито Виямарин". Освен това арената е седалище на офиси, има и хотел, който гледа към терена.

Ето кои мачове от Евро 2020 ще се играят на стадион "Ла Картуха" в Севиля:

14 юни, група "Е": Испания – Швеция, 22.00 часа българско време
19 юни, група "Е": Испания – Полша, 22.00 часа българско време
23 юни, група "Е": Словакия – Испания, 19.00 часа българско време
27 юни, осминафинал: Победител от група "В" – Трети от група A/D/E/F, 22.00 часа българско време