Мароко и Хърватия се изправят един срещу друг в мач от група F на Мондиал 2022.

Формата на Мароко: Общо 6 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 4 победи в последните 4 домакинства.

Формата на Хърватия: Общо 7 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 4 победи в последните 4 гостувания.

Това е първи мач между двата отбора на световно първенство. Единственият предишен сблъсък между тях е от 1996 г. за трофея на Хасан Втори в Казабланка. Мачът завърши 2:2 в мач с 3 червени картона, а Хърватия победи 7:6 при дузпите.

Хърватия спечели и двата си мача с африкански отбори в историята на световните първенства с общ резултат 6:0 (4:0 над Камерун през 2014 и 2:0 срещу Нигерия преди 4 г).

Това е шесто участие на Мароко на световно, но те не са преодолявали груповата фаза от 1986. Хърватия е действащия световен вицешампион.

Съставите за мача:

Мароко: Буну, Мазрауи (60 Ати-Ала), Агер, Саис, Хакими,  Унахи, Амрабат, Амала, Зиеш, Ен-Несири, Буфал (65 Езалзули)

Хърватия: Ливакович, Борна Соса, Гвардиол, Ловрен, Юранович, Модрич, Ковачич (79 Майер), Брозович, Перишич (90 Оршич), Крамарич (71 Ливая), Влашич (46 Пашалич)

НА ЖИВО:

1-а минута: Начало на мача!

4-а минута: Грешка в защитата на Мароко бе на път да осигури положение на Крамарич, но капитана на африканците Ромен Саис го изпревари и изби в корнер.

13-а минута: След няколко блокирани удара на мароканците, Хакими получи възможност да центрира отдясно, но след рикошет топката бе уловена от вратаря Ливакович.

17-а минута: Нова грешка на Мароко при разиграването и Иван Перишич стреля мигновено от дистанция. Ударът прелетя над вратата.

18-а минута: Опасно! Зиеш центрира опасно отдясно, но Ен Несери не успя да засече с глава от границата на вратарското поле.

21-а минута: Отново Мароко. Хакими бе фаулиран пред наказателното, но от удобната позиция Зиеш прати пряк-свободния удар право в стената.

39-а минута: Още няма точен удар в мача!

40+1 минута: Първият реален шанс за гол. Борна Соса проби отляво и центрира ниско към наказателното поле и там Никола Влашич засече от упор, но вратаря на Мароко Буну спаси.

40+2 минута: Отново шанс за Хърватия. Ново центриране в наказателното на Мароко не бе изчистено добре и Лука Модрич стреля силно от границата на наказателното поле, но прати топката над вратата.

40+2 минута: Край на първото полувреме.

46-а минута: Първа смяна в мача. Никола Влашич отстъпи мястото си на Марио Пашалич.

46-а минута: Начало на второ полувреме.

51-а минута: Софиен Буфал стреля от дистанция, топката се отклони в тялото на защитник, а преди да излезе в корнер Мазарауи стреля с глава почти от аутлинията, но вратаря Ливакович спаси удара в близкия ъгъл.

52-а минута: Голям шанс за Хърватия. След корнер за шахматистите Ловрен се оказа на добра позиция да стреля и го направи, но Амрабат изби пред голлинията.

53-а минута: Играта е спряна след шанса на хърватия, заради сблъсък между играчи в наказателното поле.

60-а минута: Първа смяна за Мароко. Мазрауи се контузи при удара в началото на второто полувреме, който Ливакович спаси и се наложи да бъде сменен. В игра влезе Ати-Ала.

65-а минута: Пряк-свободен удар за Мароко. Зиеш бутна топката за Хакими, който стреля много силно, но Ливакович без да рискува боксира.

65-а минута: Нова смяна за Мароко. Напусна Софиан Буфал в игра влезе Абде Езалзули.

71-а минута: Втора смяна за Хърватия. Андрей Крамарич отстъпи мястото си на Марко Ливая.

71-а минута: Шанс за Хърватия! Центриране на Модрич от фаул бе избито в корнер пред главата на Ливая.

78-а минута: Първи жълт картон в мача. Софиан Амрабат изрита Лука Модрич и е предупреден официално.

79-а минута: Смяна за Хърватия. Излиза Ковачич, влиза Ловро Майер.

81-а минута: Двойна смяна за Мароко. Ен Несери и Унаи напуснаха игра, а на терена влядоха Абделхамид Сабири и Абд Хамдала.

90-а минута: Последна смяна за Хърватия. Иван Перишич напусна терена за сметка на Оршич.

90-а минута: 6 добавени минути от съдията.

90+6 минута: Край на мача. Без голове между Мароко и Хърватия.