Легендата на Арсенал и Англия Тони "Магарето" Адамс не е никак впечатлен от представянето на капитана на Англия Хари Кейн в досегашните мачове на националния отбор срещу Иран и САЩ.

Лидерът на Тотнъм спечели "Златната обувка" в Русия преди четири години, но все още не е поразявал целта в Катар, въпреки че срещу Иран англичаните вкараха цели шест гола.

Прави впечатление, че Кейн играе по-назад от обикновено, което допълнително лимитира броя на положенията, които се отварят пред него. А Тони Адамс е убеден, че сбърканата му позиция го прави лесна плячка за бранителите.

"Той не излиза зад защитата на противника, а са го направили свързващ играч, който се връща все по-назад, за да вземе топката", пише цитираният от webcafe.bg Адамс в The Sun. 

"Хората вероятно смятат, че се заяждам с Хари, след като също така казах, че трябва да му се отнеме капитанската титла и да се даде на Деклан Райс, но това изобщо не е така. Няма нищо общо и с враждата между Арсенал и Тотнъм. Имаме нужда от Хари Кейн, той очевидно е един от най-добрите нападатели в света. Но ако бях централен защитник срещу него в Катар, щях да се справя с него, докато си пуша пурата."

Адамс иска да види "деветката" на Англия да играе възможно "най-високо", за да може да бъде захранван от креативните играчи на "трите лъва" и да бележи голове.

"Хари вече е на 29 и няма да става по-бърз, така че, подобно на Шиърър, той ще има нужда от играчи, които да го захранват с топки - смята още Адамс. - Там, където искам да виждам Хари, е на границата на наказателното поле на противника, а не в нашата половина, където не е много полезен."