Германският нападател Томас Мюлер заяви, че Бундестимът трябва да прояви смирение преди решителния мач от групата на Световното първенство с Коста Рика и добави, че не се притеснява от спекулациите, че може да остане на пейката за сметка на намиращия се във форма Никлас Фюлкруг.

Германия среща костариканците в Ал Хор в четвъртък и евентуална победа ще изпрати тима на осминафиналите, ако Испания победи и Япония.

Отборът на селекционера Ханзи Флик е големият фаворит в мача, но Мюлер казва, че тимът не трябва да подходи високомерно след първата загуба с 1:2 от Япония и равенството с Испания с 1:1.

"Когато световният футбол гледа Германия срещу Коста Рика, всички мислят, че ние сме фаворитите. Ясно е, че трябва да спечелим. Но, разбира се, трябва да уважаваме съперника", каза 33-годишният Мюлер на пресконференция във вторник.

"Самите ние сме смирени. Ако погледнете таблицата, имаме една точка, минус един гол разлика. Така че няма много причини да летим в облаците", добави Мюлер.

Германия отпадна в груповата фаза на Световното първенство преди четири години за първи път, като в решаващия трети мач в групата загуби с 0:2 от Република Корея.

"Да, разбира се, ние всъщност имахме подобна ситуация с нуждата от победа срещу корейците. Сега трябва да го направим по различен начин", каза Мюлер, който е на своето четвърто Световно първенство.

"Хубаво е, че все още имаме шанс изобщо да стигнем до осминафиналите и след това да можем да покажем на футболния свят кои сме всъщност."

Равенството в предишния мач срещу Испания дойде благодарение на изравнителен гол от резервата Фюлкруг. Мюлер не беше ефективен в атака, докато Фюлкруг се възползва от шанса си и вкара в едва втория си мач аз Германия, което накара няколко бивши германски национали да призоват Флик да включи Фюлкруг като титуляр.

"Моята роля винаги е била една и съща, опитвам се да вървя напред", каза Мюлер, отхвърляйки въпроса дали неговият съотборник е застрашил мястото му в отбора.

Самият Фюлкруг беше по-директен, когато го попитаха същото. "Глупав въпрос", каза той.