Бъдещето на старши треньора на националния отбор по футбол на Германия Ханзи Флик начело на Бундестима може да бъде решено по-късно днес, тъй като му предстои среща с ръководството на местната футболна централа, на която да представи анализа си за отпадането в груповата фаза на Мондиал 2022, пише агенция ДПА. Флик ще разговаря с президента на Германския футболен съюз Бернд Нойендорф и с Ханс-Йоахим Вацке, който оглавява Надзорния съвет в Германската футболна лига.

На срещата първоначално бе планирано да присъства и Оливер Бирхоф, но той подаде оставка като директор на националния отбор заради разочароващото представяне на германците на Световното първенство в Катар и на общо трети пореден голям футболен форум.

Флик вече изрази дълбокото си съжаление от напускането на Бирхоф и каза, че той и отборът трудно могат да си представят как празнината от раздялата с него ще бъде запълнена, както професионално, така и в личен план.

Футболният съюз на страната ще се опита да предотврати увеличаването на пропастта между националния отбор и феновете с наближаването на Евро 2024, на което Германия е домакин, а Ханзи Флик е обвиняван в тактически грешки и спорни смени по време на мачовете в Катар.

През 2004 година Руди Фьолер напусна поста старши треньор след отпадането на Германия в групите на Европейското първенство, защото не искаше да бъде пречка за новото начало преди Световния шампионат през 2006-а, което страната огранизира.

Намирането на наследник на Флик обаче също няма да е лесна задача, тъй като един от споменаваните специалисти - Юрген Клоп, е обвързан с Ливърпул, а бившият треньор на Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен и Челси Томас Тухел, който в момента е без работа, няма да е никак евтин вариант и бе отхвърлен от Вацке, тъй като е „труден човек“.