Първите полуфинални битки от Лига Европа ще се изиграят в четвъртък, 2 май. От 22:00 часа българско време Олимпик Марсилия посреща Аталанта, а Рома е домакин на Байер Леверкузен.

Байер Леверкузен се представя изключително под ръководството на Шаби Алонсо през този сезон и все още няма нито една загуба във всички турнири. "Аспирините" вече детронираха Байерн Мюнхен и спечелиха титлата в Германия, а сега са спрягани за фаворити за трофея от Лига Европа. На Байер обаче предстои тежко гостуване на "Стадио Олимпико" срещу тима на Рома, който показва сериозен възход след идването на новия треньор Даниеле де Роси.

В другия мач Олимпик Марсилия приема Аталанта в битка, в която е трудно да се определи фаворит. На четвъртфиналите бергамеските хвърлиха голямата бомба и отстраниха Ливърпул след звучна победа с 3:0 на "Анфийлд". Аталанта се представя силно и в Серия А, където заема пето място в класирането, докато Марсилия е на седма позиция в Лига 1.

В четвъртък ще се изиграят и първите полуфинални мачове в Лига на конференциите, които също започват в 22:00 часа. Астън Вила е домакин на Олимпиакос, докато Фиорентина посреща Брюж.