Шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че неговият първи избор за заместник на напускащия Люис Хамилтън е настоящият световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен.

От 2025 година 39-годишният Хамилтън, който спечели шест световни титли като пилот на Мерцедес, ще кара за Ферари. Това оставя едно вакантно място в тима на Мерцедес до британеца Джордж Ръсел.

"Имаме свободна позиция, която е и единствената такава във водещите отбори. Тази позиция ще остане единствената, освен ако Макс не реши да напуска Ред Бул", каза Волф в интервю за Фокс Спортс Австралия.

"Да, Макс е моят избор за заместник на Люис. Сами виждате как се представя той. Но това не означава, че не може да вземем друг пилот. Имаме различни опции, които са доста интересни. Някои от пилотите са много млади и с голям талант, но има вариант и за по-възрастни състезатели с много опит", добави Волф.

Той разкри, че вероятно името на съотборника на Джордж Ръсел през следащия сезон ще бъде обявено към края на лятото, така че през следващите седмици месеци Волф ще "наблюдава пазара".

26-годишният Верстапен спечели последните три световни титли във Формула 1 с екипа на Ред Бул и е устремен към четвърта. Във все още младата си кариера той има впечатляващите 100 подиума, както и 56 победи.