Борислав Михайлов може отново да се кандидатира за пре­зидент на Българския футболен съюз, пише "24 часа". 

За това обаче има едно задължително условие -смяна на управляващите у нас.

Капитанът на нацио­налния отбор, който стигна до 4-о място в све­та през 1994 г., подаде оставка като шеф на фут­болната ни централата на 18 октомври миналата го­дина.

Това стана след срам­ния за България мач сре­щу Англия на стадион „Васил Левски", който беше на път да не завър­ши заради расистки скан­дирания. Тогава Михай­лов получи ултиматум да подаде оставка, защото иначе държавата шеще да прекрати всякакви от­ношения с футболния съ­юз.

В момента временно изпълняващ функцията президент е вицето на Михайлов Михаил Каса­бов. Всъщност бившият вратар се води президент в оставка, тъй като тя мо­же да бъде приета един­ствено от конгрес на БФС.

Такъв ще има на 11 декември. Според член 39 от устава на централата крайният срок за подава­не на кандидатури е 15 дни по-рано, или 26 ноем­ври. Най-късно 5 дни след това пък трябва да бъдат обявени имената на хора­та, които ще се борят да управляват БФС.

До момента са обявили, че ще се кандидатират, създателят на явлението в българския футбол през 90-те години на ми­налия век „Нефтохимик" Христо Порточанов и финансовият благодетел на „Марица" Христо Христов.

Михайлов бе избран за президент на БФС през 2005 г. След това бе пре­избиран през 2009,2014 и 2018 г.

При евентуална смяна на управляващите в Бъл­гария Михайлов е готов да задейства влиянието си във футболните струк­тури из страната и да се бори за нов мандат начело на централата.

Срещу него обаче тече и разследване от страна на полицията заради не­правомерно изразходва­не на средства.