Георги Василев – Гочето, който е един най-знаменитите треньори в родния футбол, коментира пред Gol.bg ситуацията в ЦСКА. 77-годишният специалист изведе „червените“ до дубъл през сезон 1996/1997, когато армейците печелят титлата и Купата на България, като на финала побеждават Левски. Той е и единственият треньор, който става шампион с 3 различни отбора у нас – Етър ВТ, Левски и ЦСКА.

Генерала, както е известен легендарният специалист, изрази мнението си за цялостното представяне на ЦСКА, за раздялата с Нестор Ел Маестро и за Стамен Белчев, който отново влезе в ролята на спасител, заставайки на кормилото на отбора.

„Раздялата между ЦСКА и Нестор Ел Маестро се очакваше отдавна. Тя е в резултат и непостоянството в представянето на отбора. Резултатът срещу Пирин Бл определи по-нататъшното му присъствие в нашето първенство. Имаше голямо напрежение около него, както и съмнения и подозрения за неговата възможност, които не бяха от вчера.

Знаете, че когато в ЦСКА има някакъв проблем, няма как да не се отрази върху треньора. След успеха срещу Левски във Вечното дерби настроението беше приповдигнато, но след това се стигна до голямо падение“, коментира Василев пред медията ни.

„Обстановката в ЦСКА е критична, защото отборът от доста време не успява да постигне това, което желае – да стане шампион. Ако дистанцията до Лудогорец не беше толкова голяма, все още можеше да се надяват, но вече отдавна се знае, че разградчани отново ще са първи, което доведе и до разочарованието у всички привърженици на ЦСКА, както и у ръководителите на клуба.

В началото на втория период на Ел Маестро имаше някаква надежда, че тази реална цел за спечелване на титлата може и да се постигне. Разликата обаче се увеличи и се очакваше момента, в който ще се разделят с него“, продължи легендарният специалист.

„На Стамен Белчев отново му се наложи да вади кестените от огъня. Той се превърна в нещо като момче за всичко, но не го казвам в лош смисъл. Водеше дублиращия отбор и показва добри неща. Той има добра основа за бъдещето му като треньор. Узрял човек е вече. Познава кухнята на отбора.

Той няма да може да направи кой знае какви промени до края на първенството. Очевидно е, че целта в шампионата се очертава да бъде второто място. Турнирът за Купата на България пък ще определи неговото бъдеще. Ако не успее, да спечели трофея, нещата отново ще се размътят. Много треньори са започвали като временен вариант, но след това са се утвърждавали на поста. Всичко си зависи и от него. Нужен е и малко късмет, за да бъде положителна перспективата за него“, заяви Гочето за поредното заставане на Стамен Белчев начело на отбора.

„Най-големият проблем е, че ЦСКА не успя да мотивира отбора си след успеха срещу Левски, за да послужи като трамплин и да бъде по-близо до Лудогорец. Просто отборът няма постоянство, за да следва методично целите си“, завърши Генерала.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Георги Василев пред Gol.bg: Левски има възможности да спечели квота за Европа

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg