Eтър  ВТ може да има нов собственик от лятото. Става въпрос за инвеститор по модела на Берое в момента. Колумбийски бизнесмен от мениджърските среди е започнал преговори за поемане издръжката на болярите, пише „Тема Спорт“.

Както е известно, Етър изпадна от елита и през следващия сезон ще е част от Втора лига. Въпросният южноамериканец имал желание да влезе на европейския футболен пазар, където да придобие клуб, в който да обиграва и продава състезатели предимно от Южна Америка. Това в момента правно Ернан Банато в Берое. Модел, към който родната футболна общественост продължава да има резерви, но поне засега зелено-белите се спасяват от изпадане и могат да направят някои силни изходящи трансфери.

Колумбиецът вече е влязъл в контакт с хората от Велико Търново. Оттам са му пратили отчет за приходи и какви разходи предвиждат за участието във Втора лига, което да води да атака на челните места и бързо завръщане в елита.

В последно време на „Ивайло“ се напълниха с куп чуждестранни играчи. Въпросният южнамериканец имал намерение да опита късмета си, ако удари на камък с Етър, и в Хебър Пазарджик, който обаче все още води битка за оцеляване в Първа лига.

Болярите доигравят сезона, след като официално изпаднаха във втория ешелон. Въпреки това старши треньорът Светослав Петров продължава да залага главно на чужденци.

В следващия кръг, след Великден, Етър приема Локомотив София. Начело на железничарите застана търновската икона Красимир Балъков.