Арсенал – Лестър, мач от 34-ия кръг на Висшата лига, стадион „Емиратс“, 22:15 часа, съдия Крис Кавана
 
Контузени за Арсенал: Лено, Мартинели, Пабло Мари, Чеймбърс
Под въпрос за Арсенал: Йозил, Гендузи
Контузени за Лестър: Р. Перейра, Амартей
Под въпрос за Лестър: Чилуел, Мадисън

Прогноза

Арсенал и Лестър ще започнат в добро настроение важния мач помежду си, който от голямо значение в битката за местата в Топ 4. 
 
Артилеристите влязоха в серия от 4 поредни победи във всички турнири, като при трите си успеха в първенството дори не получиха гол. Триумфът в събота на терена на Уулвърхемптън бе от голямо значение, а у дома лондончани също са стабилни с 5 победи и равен в последните си 6 двубоя от ВЛ. 
 
В същото време Лисиците сразиха Кристъл Палас с 3:0 и записаха първи успех след подновяването на сезона, но едва втори в последните 9 мача от шампионата. Джейми Варди вкара на два пъти и стигна границата от 100 гола в първенството, което със сигурност ще го зареди с енергия допълнително. 
 
Неприятното за Лестър е, че тимът няма победа навън в първенството от 1 януари, като след това записа 2 равни и 3 загуби далеч от дома, вкарвайки едва 3 гола в тези 5 срещи. 
 
Брендън Роджърс не знае дали ще може да разчита на Бен Чилуел и Джеймс Мадисън, но така или иначе директният стил на отбора и скоростта в действията вероятно ще бъдат основните козове в стремежа да се постигне победа в Северен Лондон. 
 
Варди има 9 гола в 9 мача като титуляр срещу Арсенал, а и защитата на Артилеристите не е от най-стабилните, въпреки сухите мрежи напоследък. В средата на терена обаче, Джака и Себайос се справят много добре, а в атака Обамеянг и младоците Нкетиа и Сака впечатляват. 
 
Артета вероятно ще започне отново с тримата в предни позиции, въпреки че Александър Лаказет се разписа срещу Вълците. Французинът обаче изглежда като много добър жокер, ако нещата не вървят. Келечи Ихеаначо пък вероятно ще остане до Варди в атаката на гостите. 
 
Лестър преследва трета поредна победа над Арсенал и 4-а в 5 мача, но лондончани триумфираха в последните си 12 домакинства срещу противника. Сега шансовете им отново изглеждат по-добри, заради добрата форма напоследък и колебанията при съперника, така че даваме предимство за Арсенал. 
 
Резултат: Арсенал – Лестър 2:1