Кристал Палас - Челси, мач от 34-тия кръг на Висшата лига, стадион “Селхърс Парк”, 20:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Челси гостува на Кристъл Палас в добра форма и идеята да запази мястото си в зона Шампионска лига. Домакините загубиха последните си три мача и сега имат прекрасна възможност да се реваншират пред феновете си, като спечелят лондонско дерби. 

Хората на Франк Лампард трябва да защитават крехката си преднина от 2 точки пред петия Манчестър Юнайтед и нямат право на грешка. Лошата новина за “сините” е, че именно Юнайтед е единственият отбор, събрал повече точки от Челси в последните шест мача във Висшата лига. 

Големият отсъстващ за “сините” може да бъде Н’Голо Канте, който получи разтежение срещу Уотфорд. Все още не е ясно какво е състоянието на французина, но е твърде вероятно да пропусне мача. Все още контузени са Матео Ковачич и Фикайо Томори, които все пак са близо до завръщането си.

Рос Баркли навлезе в добра форма и в последните 10 мача като титуляр за Челси бе въвлечен в 8 гола. Оливие Жиру също намери головото си докосване, като вкара 4 в последните седем мача - повече отколкото реализира в предишните 38 участия за Челси. 

Кристъл Палас няма нови контузени играчи, а добрата новина за мениджъра Рой Ходжсън е, че Кристиан Бентеке се завръща в игра. Джеймс Маккарти и Шейку Куяте все още се възстановяват и са под въпрос, докато Мартин Кели, Джефри Шлуп и Джеймс Томкинс са контузени. 

Резултат: 1:2