Още по темата

 

Организацията на дългоочаквания двубой в тежка категория между Кубрат Пулев и световния шампион Антъни Джошуа понесе нов удар, след като България не влезе в списъка с държави, за които отпада карантината при пристигане в Обединеното кралство от 10 юли.

Това значи, че ако страната ни скоро не попадне в този списък, при осъществяване на мача на британска земя, Кобрата и екипът му ще трябва да преминат двуседмична карантина след пристигането си. За да избегне това, българинът ще се нуждае от специално разрешение от местното правителство.

Затова британските медии прогнозират, че обявяването на нова конкретна дата за провеждане на сблъсъка ще се забави. В списъка на Великобритания бяха включени повечето държави членки на Европейския съюз, но България не е сред тях.

Очаква се двубоят да се проведе през есента във Великобритания, а напоследък се говореше усилено за ноември, но при настоящата ситуация няма как да има категорично решение. Мачът бе насрочен за 20 юни, но се отложи заради пандемията от коронавирус.

"Последното препятствие за тази битка е най-сериозното. Не отричам, че много хора по света страдат от коронавируса, но сега чакаме британското правителство. Те трябва да отворят границите. А и Еди Хърн да организира мача с публика. Разбирам това. Става дума за бизнес, а ние се нуждаем от публиката", заяви мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев, цитиран от Монитор, и добави:

"Ние се съгласихме мачът да е във Великобритания, в задния двор на Джошуа. Ще отидем там и ще спечелим титлата. Защото това е, което воините правят. Те превземат и ние ще направим точно това."

Най-успешният ни професионален боксьор Кубрат Пулев в момента е на българското Черноморие и не спира да публикува в социалните мрежи снимки и видеа с красивите гледки, които вижда. "Защо да пътуваме, където и да е, да се редим по безумни опашки, като раят е при нас?!", попита Кобрата от Балчик в профила си в "Инстаграм".

Той не е спирал да се подготвя активно за мача с Антъни Джошуа, за да е в максимално добра форма при обявяването на конкретна дата за срещата.