Още по темата

 

Нападателят на Пескара Валери Божинов отрече информациите, че ще прекрати кариерата си след края на сезона. Договорът му с клуба от Серия "Б" изтича в края на сезона, след което 34-годишния бивш национал на България става свободен агент.

"Не знам откъде се появи подобна информация. Медиите ли нямат какво да пишат, или аз съм толкова интересен? Няма нищо вярно в това, че искам да сложа край на футболната си кариера! Хората в Италия ми дадоха шанс да се завърна. Никога не съм се чувствал толкова добре. Кой бяга от хубавото? Да не съм ненормален да спирам. Тук всички ме уважават", каза Божинов пред Гонг.

През този сезон той има едва 30 минути игра, но въпреки това се надява да остане в Пескара. Ако не, е готов да се завърне в Левски, където има два престоя с общо 11 гола в 3 0 мача.

"Надявам се да продължа договора си с Пескара. На този етап не мисля да се отказвам. Ще играя докато се чувствам добре. Ако един ден реша да се откажа, искам да приключа кариерата си в любимия ми клуб Левски".

"Мога да помогна с качествата си и опита. Разговарям често с Георги Тодоров. Надявам се Левски да намери финансова помощ. Бъдете сигурни, че един ден, ако реша да се откажа, сам ще го обявя", добави Божинов.