Арсенал - Брайтън, среща от Висшата лига на Англия, стадион "Емирейтс", начало 18.30 часа.

Последните 10 срещи на Арсенал във всички турнири: Общо 6 победи и 4 загуби. От тях 3 победи и 1 загуба в последните 4 домакинства.

Последните 10 срещи на Брайтън във всички турнири: Общо 1 победа, 3 равенства и 6 загуби. От тях 1 победа, 2 равенства и 3 загуби в последните 6 гостувания.

В последните 5 директни срещи домакините имат 3 победи, гостите имат 1 победа и 1 път са завършили наравно. На домашния терен на Арсенал имат изиграна само 1 среща, като победители са били домакините.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК!

ПРОГНОЗА: Арсенал е тотален фаворит в този мач и водещите световни букмейкъри прогнозират лесна победа за лондончани.

"Артилеристите" водят люта битка за мусто в Топ 4, като само успех днес ще запази шансовете им до последно. В момента Арсенал изостава на 4 точки от Тотнъм и на две от Челси, като "шпорите" са с мач повече.

Трябва да се отбележи, че “топчиите” загубиха три последователни срещи - от Кристъл Палас, Уувс и Лестър. През седмицата обаче момчетата на Емери удариха с 3:1 Валенсия в първи полуфинал за Лига Европа и повдигнаха самочувствието си.

От своя страна Брайтън също не се намира в оптимална форма, като вече седем мача от Висшата лига няма победа, но "чайките" все пак успяха да се спасят от изпадане, след като Кардиф падна вчера от Кристъл Палас и се провали в преследването.

Аут от мача за Арсенал са Роб Холдинг, Дани Уелбек, Ектор Белерин, Аарън Рамзи и Ейнсли Мейтленд-Найлс. За Брайтън срещата пропускат Дейви Прьопер и Берам Каял.

И двата отбора се представят трагично в последно време във Висшата лига. Все пак Арсенал е класа и ще се опита да си вземе победата и трите точки. Прогнозираме победа за лондончани.

Резултат: Арсенал - Брайтън 3:1