Три години и над 260 милиона евро. За толкова време и за толкова много средства испанският шампион Барселона така и не успя да намери заместник на легендата си Шави.
 

На "Камп Ноу" минаха какви ли не имена – Арда Туран, Андре Гомеш, Денис Суарес, Паулиньо и др., но нито един не успя да "влезе в бутонките на майстора на скритите пасове".

Последният взет футболист обаче е на път най-накрая да се доближи до класата на Шави. А защо не да стигне до нея или да го задмине? Става въпрос за 22-годишния бразилец Артур Мело.

Неговият стил на игра много наподобява този на Шави, защото играе с бързи и къси пасове, умее да контролира темпото и топката и е много трудно тя да му бъде отнета.

Бразилецът вече записа 4 мача за Барса в Ла Лига и при снощното равенство 1:1 срещу Валенсия на "Местая" накара феновете на Барса да се размечтаят още повече. 

Той раздаде точно 142 паса, което е повече от всеки друг футболист в първенството. А 135 от тях, което е 95%, бяха точни. За последно такива показатели в Примера дивисион имаше точно Шави.

През 2012 г. той раздаде топката срещу Леванте също 142 пъти.