Силното представяне на Марк-Андре тер Стеген с фланелката на Барселона го изстреля до статута на клубна легенда. Германецът вече се нареди до имена като Антони Рамалетс, Салвадор Садурни, Максимилиано Урути, Андони Субисарета и Виктор Валдес.

Първият сезон на Марк-Андре на стадион "Ноу Камп" не мина по желания от него начин. Той играеше за Купата на Испания и в Шампионската лига, но беше твърда резерва на Клаудио Браво в Ла Лига.

Недоволен от положението си, тер Стеген заплаши с напускане, ако не бъде твърд титуляр във всички турнири. Така клубът беше принуден да продаде Браво на Манчестър Сити и дошлият от Борусия Мьонхенгладбах талант стана безспорният №1.

В Барселона вече обичат тер Стеген като свой кадър, защото той е не само отличен вратар, но и страхотен човек. Феновете на "блаугранас" са категорични, че стражът не страда от звездомания. 

Той кара своя електрически скутер из града, пие кафе или чай дори в крайни квартали, раздава автографи и се снима с всяко дете, което поиска това от него. 

За него капитанът на Барса Лео Меси казва: "Марк-Андре докосва топката доста по-добре от мен". Играта с крака на германеца наистина е впечатляваща и той изчисти досадните грешки, които правеше преди време. Все още е на 26, но с изявите си на терена и извън него той вече е легенда.