Ръководството на ПСЖ постави цена от 200 милиона евро на най-скъпия футболист в историята Неймар, твърди френският вестник Le Parisien.

От лагера на парижани вече обявиха, че са в напреднали преговори с друг клуб за продажбата на кариоката.

Името на кандидат купувача не беше споменато, но със сигурност става дума за Реал Мадрид или Барселона. Каталунците искат да си върнат бившия стрелец, но засега не могат да извадят исканите от "принцовете" милиони.

Реал Мадрид пък е доста "на червено" и също ще трябва да продава големи играчи за много пари, ако иска да спази правилата на финансовия феърплей с нова звездна покупка.

Френското издание допълва, че ПСЖ води преговори с двата испански колоса и в момента Реал е в по-добра позиция. Но първенецът в Лига 1 не иска да пуска играча под наем, каквото е желанието на "белия балет".

Барселона пък предлага няколко свои футболисти, за да свали високата цена на Неймар, тъй като също изпитва финансови затруднения. И този вариант обаче не устройва френския клуб.

Публичното желание на Неймар да напускане е ядосало босовете на ПСЖ и те са твърдо решени, че няма да го пуснат срещу по-малко от 200 милиона евро. Така клубът иска да си "избие" колосалните 222 милиона евро, които пръсна за техничаря през лятото на 2017 година.