Суперзвездата на Голдън Стейт и НБА Стеф Къри мина границата от 15 000 точки в кариерата си, след като се отчете с 20 при победата над Мемфис със 110:93. 

Гардът се нуждаеше от 10, за да успее и макар и да пропусна първите си 3 стрелби отдалеч, впоследствие се превърна в 5-ия в историята на Уориърс с подобно постижение и влезе в компанията на Крис Мълин, Пол Аризин, Рик Бари и Уилт Чембърлейн. Той го направи още във втората част. 

„Това бе наистина страхотен момент и тези 9 години и половина, в които съм тук, бяха страхотни. Оценявам постижението и се надявам, че ние предстоят още много радостни мигове“ заяви Стеф. 

В същото време Кевин Дюрант реализира 23 точки за успеха и по този начин изпревари Лари Бърд във вечната ранглиста на реализаторите като излезе на 33-о място с 21 806. 

Шампионите поведоха с 25 точки във втората четвърт, което им даде възможност да запишат спокойна победа и да подобрят баланса си до 21-10. Поражението бе 5-о в последните 6 мача за Гризлис, които са с показатели 16-14.