Гардът на ЛА Клипърс Лу Уилямс стана играчът с най-много точки влизайки от пейката в НБА, след  като тази нощ вкара 34 за победата над Бостън със 140:115. 

Започнал в НБА през 2005-а той винаги е бил считан за жокер в отборите, в които е бил и се чувства изключително комфортно в тази си роля. 

Той се нуждаеше от 28 точки, за да изпревари Дел Къри, бащата на Стеф и Сет Къри и го направи в началото на последната четвърт, като събра 11 154 като резерва. 

„Независимо в какво си лидер за всички времена, това е нещо специално и аз съм много горд“ заяви Уилямс, който стигна границата от 30 точки 6 пъти в последните 16 мача, а отборът му подобри баланса си до 39-29 и изглежда сигурен за плейофите. 

Калифорнийци като цяло изиграха забележителен мач, в който вкараха 61,6% от стрелбите си, което е третото най-високо постижение от 2000 година насам. Данило Галинари реализира 25, а Монтрез Херъл добави 20, като домакините контролираха мача през цялото време и в последната част преднината им стигна 30 точки. 

Единствено в средата на третата част разликата падна за кратко до 9, но след това бързо беше вдигната. Въпреки загубата Бостън завърши серията си от 4 поредни гостувания с баланс 3-1 и с показатели 41-27 продължава битката за по-добра позиция в конференцията.