Свързваният с Интер Антонио Конте е един от изненадващите кандидати за нов треньор на Байерн Мюнхен, информира италианският вестник Corriere dello Sport.

В материала се казва, че бившият наставник на Ювентус и Челси имал безброй предложения, но най-конкретното и примамливо от всички било това от Мюнхен.

Напоследък все по-усилено се говори, че Нико Ковач може да не остане на стадион "Алианц Арена" през новия сезон. Хърватинът е мишена на чести критики, като дори изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге заяви, че никой няма гарантирано място в Байерн.

Кале останал силно разочарован от безславното отпадане на баварците от Ливърпул в Шампионската лига. Най-успешният германски клуб игра страхливо и загуби реванша с 1:3 на своя стадион, което постави Ковач на пангара.

Според германските медии Байерн няма да рискува с Конте заради болезнения си опит с италианци (Джовани Трапатони и Карло Анчелоти), както заради дефанзивния стил на Антонио. 

Конте обаче стана три пъти шампион на Италия с Ювентус, изведе Челси до титлата във Висшата лига в дебюта си и определено показва, че има ген на победител. Което може да накара босовете на Байерн да прибегнат до сензационно назначение.