Легендата на Байерн Мюнхен Франк Рибери може сензационно да излезе срещу клуба на сърцето си през следващия сезон.

Французинът напусна стадион "Алианц Арена" това лято след 12-годишна върна служба, но все пак е на път да остане в Бундеслигата.

Според вестник "Билд" елитният Айнтрахт Франкфурт е пожелал 36-годишния французин, предлагайки му договор за един сезон. 

Рибери все още не е взел решение, но желанието му е да продължи да играе футбол на високо ниво. За последно той беше свързван с клубове от Англия, Италия, Катар и Саудитска Арабия.

"Орлите" от Франкфурт търсят класни попълнения след продажбите на звездите си Лука Йович и Себастиан Алер и разполагат със солидни средства, за да си позволят да плащат високата заплата на "чичо" Франк. Рибери изглежда като перфектното временно решение, защото е най-успешният играч в историята на Бундеслигата с 9 титли и може да бъде взет без трансферна сума.

Друг интересен момент е, че последният гол на Рибери в Бундеслигата с екипа на Байерн падна именно срещу Айнтрахт. Това се случи в последния кръг на миналия сезон, когато баварците подпечатаха седмата си поредна сребърна салатиера.