Германският хегемон Байерн Мюнхен е изправен пред първия си сериозен тест този сезон, защото в събота гостува на безпогрешния лидер РазенБалшпорт Лайпциг.

"Биковете" имат пълен актив от девет точки и изглеждат доста вдъхновени под ръководството на новия си треньор Юлиан Нагелсман. Освен това тимът от Лайпциг иска да си върне на шампионите за поражението с 0:3 във финала за Купата на Германия от миналия сезон.

Куп играчи на Байерн вече се изказаха публично, че Лайпциг е опасен противник, който дори може да се бори за титлата. Вкаралият 6 гола в първите три кръга голмайстор на мюнхенци Роберт Левандовски сподели, че мачът в събота ще бъде много труден.

Очаква се треньорът на Байерн Нико Ковач да има главоболия с избора си на фланговите футболисти в офанзивен план, защото в момента всички крила на тима се намират във фантастична форма.

В отбрана почти сигурно ще действат Бенжамен Павар, Люка Ернандес, Никлас Зюле и Давид Алаба. Джошуа Кимих навярно ще действа като "шестица", заедно с Тиаго Алкантара и Корентен Толисо. Хави Мартинес също е опция за средната линия.

Атаката ще бъде водена от Роберт Левандовски и според прогнозите той ще бъде подпомаган по крилата от Кингсли Коман и Серж Гнабри. 

Радващото за любителите на Бундеслигата е, че двата отбора се намират в добра форма, набраха скорост и двубоят ще бъде едно истинско горещо дерби. Което може да отговори на въпроса дали Байерн може да бъде разклатен и евентуално свален от трона си.