Байерн Мюнхен победи Олимпиакос без да блести с 2:0 в среща от група "В" на Шампионската лига, играна на стадион "Алианц Арена".

Така петкратният европейски клубен шампион се класира за елиминационната фаза, събирайки пълен актив от 12 точки два кръга преди края. Гърците са на дъното с една точка.

Баварците изиграха доста скучно първо полувреме, в което бяха доста пасивни и почти не създаваха интересни положения пред вратата на гостите. Шут на Леон Горецка в петата минута беше отразен от вратаря, а чак в средата на първата част Кингсли Коман накара вратаря да се намесва отново.

Акробатичният неточен удар на Горецка от въздуха беше последван и от най-интересната ситуация от началото на мача. Десетина минути преди почивката Коман навърза трима бранители и стреля с външен фалц, но отново стражът Жозе Са реагира добре. 

Точният изстрел на Мюлер не представляваше проблем за вратаря на Олимпиакос, а точно преди почивката Бенжамен Павар нацели гредата след изпълнение на корнер и хубав удар с глава.

Малко след почивката удар с глава на Леон Горецка беше спасен от вратаря на гърците, а след това дълго време нямаше нищо интересно. Чак в 69-ата минута Роберт Левандовски откри резултата, засичайки на близката греда острото центриране на Коман отдясно.

Самият Коман можеше да вкара веднага след това, но пропусна, а снарядът на Алфонсо Дейвис профуча над целта. Последваха още куп акции на домакините и в 89-ата минута влезлият тъкмо от пейката Иван Перишич сложи точка на спора след бърза контра и грешка в отбраната на Олимпиакос.

 

Байерн Мюнхен - Олимпиакос 2:0

1:0 Роберт Левандовски - 69'
2:0 Иван Перишич - 89'