Кубрат Пулев е третият, който е в списъка за двубой с Антъни Джошуа. Това обяви мениджърът на британеца Еди Хърн. Световният шампион на IBF, WBA, IBO и WBO трябва да се изправи на 1 юни срещу Анди Руис в Ню Йорк.
 
Сблъсъкът ще е негов дебют на американска територия, като първоначално за съперник му бе предвиден Джарел Милър, но Голямото бебе бе заловен с три различни вида допинг и отнесе наказание. Мачът е в "Медисън Скуеър Гардън".
 
При положение че не се стигне до сензация, то следващият, който е цел пред Джошуа, е Дионтей Уайлдър. Британецът обяви, че не иска да боксира с никой друг и държи да нокаутира Бронзовия бомбардировач и да вземе единствената титла, която му липсва - тази на WBC. За осъществяване на подобна битка обаче ще са нужни доста сложни преговори, тъй като американецът държи да получи минимум 50 милиона долара от такъв бой.
 
При положение че не се стигне до обединителен мач, то на преден план излизат още две имена. Първото е това на Александър Усик, пише "Тема спорт". Украинецът е шампион в полутежка категория и се мести при кралете. Той обаче няма нито един изигран двубой в тежката и за да премери сили с Джошуа, първо ще трябва да направи 2-3 срещи с по-леки опоненти. Вторият вариант пред Ей Джей е Кубрат. Българинът продължава да е №1 в ранглистата на IBF и въпреки скандалите след мача му с Богдан Дину запазва този си статут. Кобрата ще се завърне на ринга в САЩ след 22 юли и е опция за двубой през есента.
 
"Джошуа трябва да се погрижи за всичките си задължителни защити. Има Усик като задължителен претендент. Има Пулев като задължителен претендент. Това са добри мачове, но не са Уайлдър.
 
Ако Уайлдър не иска да се бие, тогава ще трябва Антъни да се погрижи за задължителните защити. Той искаше и мач с Ортис, но ако се бие с Уайлдър, тогава е малко вероятно. Говори се, че Дионтей иска мачове с Ортис и Ковнацки. Но защо би го направил? Защо ще иска реванш с Луис Ортис, когато може да се бие с Антъни Джошуа за три пъти повече пари?", коментира ситуацията Еди Хърн.