Крилото на Борусия Дортмунд Андре Шюрле е обект на подигравки в интернет заради падението си, но вестник "Билд" разкрива, че няма друг германски футболист като него.

Какво има предвид изданието: за 28-годишния Шюрле са платени 92.9 милиона евро. И до днес световният шампион от 2014 година е най-скъпата покупка на Дортмунд, където обаче е нежелан от треньора Люсиен Фавре.

Как започна всичко? След два сезона в Майнц бързакът отиде в Байер Леверкузен през 2011 година за осем милиона евро. При "аспирините" той също игра два сезона и после Челси плати за правата му 22 милиона евро.

Пробивът при "сините" не се получи, защото Жозе Моуриньо не му гласуваше доверие. Волфсбург се оказа спасителният бряг и през февруари 2015 година "вълците" го купиха за 32 милиона евро. И там обаче острието не постигна големи успехи, вкарвайки едва 13 гола в 63 мача.

Какво от това, след като Шюрле стана най-скъпата покупка в историята на Борусия Дортмунд през лятото на 2016 година?! 30 милиона евро влязоха в касата на Волфсбург, но в момента Андре няма опция да отиде в нов голям клуб.

Вариантите пред него са Турция, Русия, Китай или средняшки отбор от силните първенства в Европа. След като през миналия сезон той изпадна от Висшата лига с Фулъм, където беше под наем.

Договорът на Шюрле с Борусия е за още два сезона. И той ще струва на клуба 14 милиона евро бруто, ако не се разкара. Поради тази причина германският вицешампион спешно му търси купувач и е готов на сделка за скромните 8 милиона евро.

Ако това се случи, Шюрле ще стане първият футболист в историята на Германия, за когото са платени общо над 100 милиона евро. Не е зле за играч, който е отписан от мнозина за големия футбол...