Шалке 04 - Борусия Дортмунд, двубой от 9-ия кръг на немската Бундеслига, стадион: "Фелтинс Арена", начало: 16:30 часа българско време.

Вероятен състав на Шалке:

Вероятен състав на Борусия:

Прогноза на Gol.bg:

Преди седмица Шалке загуби с 0:2 като гост на Хофенхайм. Това поражение бе второ за тима от началото на сезона и сложи край на серия от пет мача без загуба – четири победи и равен. 

Домакините имаха добри мачове, в които постигнаха убедителни победи над Херта и Падерборн, както и над РБ Лайпциг. Непостоянството обаче е това, което им пречи на този етап и ги прави и трудно предвидим тим. 

За Шалке аут е Набил Бенталеб, а под въпрос остават Суат Сердар и Уестън Маккений. Това обаче по всяка вероятност няма да спре треньора Дейвид Вагнер да заложи на любимата си схема 4-2-2-2.

Борусия Дортмунд е със само точка пред своя опонент. В миналия кръг "жълто-черните" се върнаха на победния път с 1:0 над Борусия Мьонхенгладах, след като в три поредни срещи от немския шампионат завършиха при резултат 2:2.

През седмицата отборът от Дортмунд допусна поражение в Шампионска лига от Интер с 0:2, което ще понижи леко тонуса на тима преди това тежко гостуване на силен домакин.

За гостите аут е Марсел Шмелцер. Пако Алкасер също все още не е напълно възстановен. Марко Ройс не можа да играе срещу Интер, но сега се очаква да вземе участие.

Прогноза: Шалке 04 - Борусия Дортмунд 2:2