Треньорът на Борусия Дортмуд Люсиен Фавре изглеждаше като най-щастливия човек на планетата  след последния съдийски сигнал на мача с Херта в събота.

Вестфалци играха цяло второ полувреме с човек по-малко заради червения картон на Матс Хумелс, но удържаха победа с 2:1 и сложиха край на серия от три поредни мача без победа във всички турнири.

Така швейцарецът поне временно остава на поста си. Дни преди мача излезе информация, че той ще бъде уволнен, ако не си тръгне от Берлин с трите точки.

Според мнозина промяната е дошла от новата система. Вместо познатата постройка 4-2-3-1, Люсиен реши да заложи на 3-4-3. Съставът му беше ултра офанзивен и за първи път на терена бяха заедно Санчо, Ройс, Брандт, Герейро и Азар. 

Още до 17-ата минута Борусия поведе с два гола, но червеният картон на Хумелс изравни играта. Интересното е, че попадение на Дейви Зелке след паузата беше правилно отменено заради изключително тънка засада.

Така и късметът покри Фавре, критикуван заради липсата на развитие в играта на отбора след лятото, когато клубът пръсна 130 милиона евро за нови попълнения.