Полузащитникът на Борусия Дортмунд Аксел Витсел няма да бъде възстановен за съботното гостуване срещу Волфсбург от Бундеслигата.

Емре Джан и Джовани Рейна обаче са подновили тренировки след контузии и ще бъдат на разположение. Това заяви треньорът на тима Люсиен Фавре.

Белгийският национал Витсел не е възстановен от мускулна травма, заради която пропусна победата с 4:0 над Шалке миналата седмица, когато германското първенство беше подновено след повече от двумесечна пауза заради пандемията от коронавирус.

"Витсел определено няма да играе. Джан започна вчера леки тренировки с тима и ще участва и в заниманието днес", каза Фавре по време на онлайн пресконференция, цитиран от БНР.

Рейна, който пропусна мача миналата седмица, след като се контузи на загрявката преди двубоя срещу Шалке, също се завръща в тренировките.

Борусия е на второ място в класирането с 54 точки, на четири зад лидера Байерн. Отборът е все още без своя капитан Марко Ройс, които има проблеми с аддуктора в последните месеци.

"Ройс не е започнал да тренира с отбора, но все пак се надяваме да се върне възможно най-скоро и да помогне до края на сезона", каза още Фавре.