Челси – Динамо Киев, мач от група G на Шампионска лига, стадион "Стамфорд Бридж", начало: 21:45 часа

Вероятни състави:

Челси: Бегович, Тери, Иванович, Кейхил, Аспиликуета, Рамиреш, Матич, Фабрегас, Азар, Вилиан, Коста

Динамо: Шовковски, Вида, Драгович, Кашериди, Антунес, Рибалка, Судорчук, Буялски, Гонзалес, Ярмоленко, Краветс

Прогноза на Gol.bg:

Челси няма победа в последните си четири мача във всички турнири и ще търси задължителен успех над украинците. Всичко друго е грандиозен провал, защото ще намали шансовете на отбора да прескочи груповата фаза на Шампионска лига.

В момента възпитаниците на Жозе Моуриньо са на 3-то място в класирането с 4 точки, с една по-малко от днешния си съперник, докато лидерът Порто е със 7. Португалецът обаче трябва да се справи с някои кадрови проблеми. Тибо Куртоа е трайно контузен, травма получи и Радамел Фалкао, който няма да играе минимум две седмици. Педро пък до последно ще бъде под въпрос. За Динамо няма да играе Данило Силва.

Украинците ще се борят и с традицията, след като още нямат победа на английска земя в богатата си история. За последните 12 години пък Челси отпадна само веднъж в груповата фаза на турнира – през сезон 2012/13, девет пъти спечели групата си и два пъти остана на 2-ро място.

Но когато лондончани бяха елиминирани, компания им правеше другият украински гранд – Шахтьор Донецк. В Лондон домакините спечелиха мача си с 3:2 с гол в 94-ата минута и загубиха визитата си с 1:2.

Мачът определено ще е по-специален за Вилиан, който шест години игра за "миньорите", стана четири пъти шампион на Украйна, три пъти спечели Купата на страната, като и в трите случая победеният отбор беше Динамо. Бразилецът има и един гол в дербито – при 1:0 през 2008 г. Довечера той несъмнено ще се опита да повтори постижението си.

Но дали той ще вкара, или някой друг, няма голямо значение за Челси. Нашата прогноза е, че домакините ще победят.

Прогноза: Челси – Динамо 2:0