Без особени проблеми Челси отнесе Брайтън в отложен мач от Висшата лига и за първи път от доста време насам показа убедителна и стабилна игра. 

Младокът Калъм Хъдзън-Одой впечатли с играта си, а и Оливие Жиру показа, че има място сред титулярите. След паузата страхотни голове на Еден Азар и Рубен Лофтъс-Чийк направиха успеха още по-сериозен. 

Така Сините подобриха актива си до 63 точки, като се изравниха с Арсенал и изостават с точка от третия Тотнъм, продължавайки борбата за топ 4. Брайтън не направи почти нищо и логично загуби и 8-ия си мач от Лигата срещу лондончани. Чайките са 15-и с 33 точки. 

В състава на домакините новината бе стартирането на Калъм Хъдзън-Одой. Маурицио Сари обеща да даде шанс на младока в някои от предстоящите две срещи и спази обещанието си. За лондончани имаше цели 7 промени от мача с Кардиф, като за отбелязване е започването на Емерсон, Кристенсен и Жиру. За гостите Глен Мъри остана на пейката за сметка на възстановения Флорин Андоне. 

Домакините имаха инициативата, но трудно стигаха до голови ситуации след добре подредения противник. Хъдзън-Одой се стараеше, но отбраната на Чайките се справяше, както с него, така и с Еден Азар. 

Все пак в 11-ата минута младокът добре смени посоката, когато атаката на Сините бе по-бърз, стреля с левия крак, но Дъфи протегна крак и изби над вратата. След това чак в 29-ата минута лондончани стигнаха до положение, но ударът на Жиру бе блокиран. 

В 35-ата минута обаче Чайките бяха близо до гол.  Ив Бисума преодола Хъдзън-Одой и Аспиликуета вляво, подаде пред вратата, където обаче Андоне не успя да засече добре, но все пак докосна топката и не позволи на съотборника си Шейн Дъфи, който бе зад гърба му, да стреля. 

Последва неточен удар на Азар от чиста позиция, преди Челси да поведе, благодарение на страхотна работа от Хъдзън-Одой. 18-годишният талант надигра на фланга без проблеми Нокар, подаде по земя към близката греда, където Жиру от трудно позиция отклони в мрежата за 1:0. Така и двамата показаха, че имат място в титулярния тим на Челси, а при този резултат дойде паузата. 

След паузата ситуацията на терена не се промени, като Челси запази контрола и набързо си гарантира победата с брилянтни голове. В 60-ата минута Азар остана свободен, обърна се тръгна напред, смени посоката и с великолепен удар прати топката в долния ляв ъгъл. 

Само 3 минути след това беше ред на Лофтъс-Чийк да вкара хубав гол. По подобен начин халфът остана освободен и много майсторски стреля в горния ляв ъгъл, за да се разпише във втори пореден мач. 

До края Лофтъс-Чийк и Канте пропуснаха да реализират и да направят успеха още по-убедителен, но така или иначе триумфът бе достатъчно убедителен и този път за Маурицио Сари имаше малко спокойствие. 

Челси – Брайтън 3:0
 
1:0 Жиру 38
2:0 Азар 60
3:0 Лофтъс-Чийк 63
 
Челси: Кепа, Аспиликуета (73 Дзапакоста), Луис, Кристенсен, Емерсон, Жоржиньо, Канте, Лофтъс-Чийк (82 Ковачич), Азар (84 Уилиан), Хъдзън-Одой, Жиру
Брайтън: Райън, Бруно, Дъфи, Дънк, Бонк, Стивънс, Бисума, Прьопер, Марч (31 Нокар), Джаханбакш (75 Бернардо), Андоне (70 Мъри)