Черно море направи куп пропуски и не успя да победи Етър у дома - 1:1. Тимът на Илиян Илиев бе по-добрият отбор на “Тича”, но “болярите” изравниха с единственото си положение в срещата чрез Даниел Младенов в 80-та минута. В 23-та дебютантът като титуляр Димитрис Хантакис бе дал аванс на варненци. 

Така въпреки равенството, Черно море е поне временно на върха в класирането след 7 точки от 3 мача. Лудогорец е втори с 6 точки, пред Левски и Ботев Пловдив с по 4. И трите отбора обаче имат мач по-малко. За Етър равенството бе трето поредно след тези срещу ЦСКА и Левски. 

Домакините започнаха по-активно срещата и още в 7-та минута Ндонгала имаше шанс да отбележи, но стреля слабо в ръцете на Христо Иванов. Така се стигна до 23-та минута, когато Димитрис Хантакиас отбеляза. Гръцкият защитник остана непокрит след центриране от ъглов удар и насочи топката в далечния ъгъл за 1:0. 

След половин час игра варненци можеха да вкарат и втори гол. Родриго и Ндонгала комбинираха на бързо обороти, а последният остана на стрелкова позиция. Ударът му обаче бе блокиран от Никола Колев. 

До края на първата част Родриго и Андраде също имаха своите шансове, но така и не успяха да вкарат втори гол за Черно море. 

Варненци започнаха много силно и второто полувреме и само след 5 минути игра Иванов не се намеси добре след центриране на Родриго, но Исмаил Иса не успя да се възползва от грешката на вратаря на Етър. 

Хората на Илиян Илиев опитаха всичко да вкарат втори гол, но вместо това в 80-та минута Етър изравни с първото си положение. Резервата Кольо Станев центрира от дясното крило, а опитният Даниел Младенов се бе пласирал перфектно, за да засече топката с глава и да направи 1:1. 

До края Черно море натисна, но Етър се отбраняваше прекрасно. В добавеното време на срещата страхотен удар на Васил Панайотов отблизо страничната греда, но втори гол във вратата на болярите не падна. В заключителните секунди страхотен пропуск направи и Исмаил Иса. Националът засече хубаво центриране на Родриго отдясно, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата. 

Черно море - Етър 1:1

1:0 Димитрис Хантакиас 23’

1:1 Даниел Младенов 80’

Черно море: Дюлгеров, Станчев,  Енчев, Хантакиас, Панов, Ндонгала (83 - Жоржиньо), Андраде, Панайотов, Минчев (68 - Жордао), Родриго, Иса

Етър: Иванов, Илиев, Дюлгеров, Артюнин, Стоянов (66 - Станев), Станоев, Колев (85 - Апостолов), Руменов, Младенов, Ковачев (72 - Ив. Стоянов), Боджадж