Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров е фаворит да спечели приза футболист на футболистите за сезон 2018/19 г, съобщава "Тема спорт". Церемонията ще се проведе в понеделник, 27 май, от 13:00 часа в София Хотел Балкан (бившият Шератон).

Според запознати именно Бодуров е получил най-много гласове. Във вота участие взимат всички играчи, които се подвизават в родното първенство. Освен Бодуров от ЦСКА е номиниран и Кристиан Малинов. Другите 8 футболисти в десетката са Клаудиу Кешеру, Марселиньо, Вандерсон, Станислав Костов, Тодор Неделев, Мартин Камбуров, Георги Илиев и Димитър Илиев. Бодуров пропуска и последния мач на армейците този сезон - срещу Ботев Пд утре. Той не е играл от 3:1 над Черно море на "Тича" на 4 май.

ЦСКА има 2 номинации и за Най-добър млад футболист - на Валентин Антов и на Иван Турицов. Като фаворит за наградата обаче се очертава крилото на Черно море Мартин Минчев. Другите в Топ 10 са Крис Добрев (Ботев Пд), Иван Дюлгеров (Черно море), Лъчезар Котев (Витоша), Георги Русев (Септември), Здравко Димитров (Септември), Светослав Ковачев (Дунав) и Атанас Кабов (под наем в Царско село от Левски).