Лидерът на Мерцедес Люис Хамилтън обяви, че това е най-добрият му сезон по отношение на карането. 

Британецът наистина направи някои фантастични надпревари и е все по-близо до 5-ата си световна титла, тъй като води с 50 точки пред Себастиан Фетел 5 кръга преди края. 

Тази неделя на „Сузука” Хамилтън ще преследва петата си победа в Япония в стремежа да направи нова крачка към титлата. 

„Това е най-силната ми година по отношение на представянето. В последните състезания е трудно да се прецени дали ние направихме нещо различно или Ферари отстъпиха. Наистина обаче не очаквахме да сме толкова бързи, колкото бяхме в Сочи” заяви Люис, който очаква здрава битка в Япония. 

„Уикендът ще бъде напрегнат. Аз ще продължа да атакувам, защото никога не променям подхода си. Знаем, че една грешка или едно отпадане могат да променят нещата, така че искаме да увеличим разликата колкото можем повече. Може би вече не е чак толкова важно дали ще съм първи, но като цяло фокусът остава същият” добави Хамилтън, който бе запитан отново за начина, по който спечели в Русия, след като на Валтери Ботас бе наредено да го пропусне пред себе си. 

„От момента, в който това стана, до днес непрекъснато мисля за него. Смятам обаче, че така или иначе няма какво да се промени, така че трябва да се гледа напред. Аз съм раздвоен, както и хората. В крайна сметка обаче станалото-станало. Бях във фабриката и усетих огромна подкрепа към мен, както и към Валтери” каза още той.