2+3 = 4, а не на 5. Поне така е във Формула 1, след като световният шампион Люис Хамилтън вчера бе наказан с 3 места заради блокиране срещу Кими Райконен по време на квалификацията. 

Така британецът загуби втората си стартова позиция и трябваше да стартира 5-и днес. Заради санкция на 5-ия Кевин Магнусен обаче, пилотът на Мерцедес всъщност ще започне 4-и и така ще загуби само 2 позиции. 

Според правилата първоначално се прилагат всички наказания от горе - надолу, като в списъка с пилоти се оставя празно място на съответната позицията, след което празнините се запълват и така Хамилтън от 5-и се оказва 4-и, а зад него с по едно позиция нагоре се изкачват Ландо Норис, Кими Райконен, Антонио Джовинаци, Пиер Гасли и Себастиан Фетел. 

Иначе Хамилтън призна, че от Мерцедес са подценили скоростта на Ферари, след като Шарл Льоклер така или иначе спечели по впечатляващ начин квалификацията. 

„Не смятахме, че ще бъдат толкова бързи на правите, но и в завоите се справиха много добре, което им  помогна. Все пак  в състезанието всичко е възможно” коментира Люис. 

Състезанието е днес от 16:10 и обещава да бъде много интересно, тъй като до Льоклер е Макс Верстапен, а Ферари и Мерцедес са с различни стратегии. В момента Сребърните стрели са в серия от 10 поредни победи, ако се върнем към края на миналия сезон.