Пълна промяна в Пирин – това се случи в благоевградския клуб по време на пандемията с коронавируса. По време на принудителната пауза орлетата бяха най-активни и най-шумни на родния пазар. Времето в изолация обаче явно промени и нагласите на зелено-белите.

В края на миналата година те бяха залитнали по чуждото – нещо, което никога не е било уважавано в онзи край. На това сякаш бе сложен край и след „пролетното почистване“, включващо освобождаването на цели 10 играчи, стартира операция „Завръщане към корените“.

До момента тя протича успешно, а най-големият удар е привличането на Николай Бодуров. Защитникът, който започна кампанията като капитан на ЦСКА, а след това се разходи и до Иран, се върна в родния си клуб.

Същото стори и крилото Антон Карачанаков, а централният защитник Стилиян Николов и таранът Преслав Йорданов за втори път ще носят екипа на орлетата.

Благоевградчани удариха на камък с опитите си да вземат халфа Борис Галчев, но не са се отказали от идеята да си приберат Станислав Манолев от Лудогорец. В клуба плащат добри пари – като звездите взимат заплати от 7 хиляди лева нагоре.

Наред с това продължават подобренията по стадион „Христо Ботев“ – очаква се скоро да има готов проект за козирка и започване на работа по изграждането й, както и по базата. Не се пестят средства и за персонал за школата.

В Благоевград пристигна и Таско Тасков, който стана маркетингов директор – бившият съдия заемаше тази позиция и в новака в елита ФК ЦСКА 1948 Сф. В клуба е един от анализаторите на националния отбор, а орлетата искат и лекаря на трикольорите до 19 години Мариян Добрев, който има стаж в Левски.

Ясно е, че Ива Уорън осигурява финансова стабилност, каквато Пирин не е имал в историята си. Сега на ход е спортно-техническият щаб, воден от северноирландеца Уорън Фийни. С такава селекция времето за доказване пред него няма да е дълго. Защото при такъв размах всичко друго освен силен отбор и завръщане в елита ще бъде тотален провал. 

Материал на "Тема: Спорт"