Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изрази опасения от нови расистки атаки срещу неговите футболисти при гостуването на България през октомври.

Рахийм Стърлинг бе обиден на расистка основа от български привърженик на "Уембли" по време на евроквалификацията между двата отбора миналата събота (4:0). Стърлинг бе дискриминиран и при гостуването на Черна гора, а Саутгейт се опасява, че това ще повтори и при гостуването в София на 14 октомври.

"Да, това е проблем. Но ние сме подготвени. Ще дискутираме с играчите, преди да отидем в София, защото сме наясно, че там е имало подобни прояви преди и ще направим всичко да сме подготвени за това, което може да се случи и как искаме да реагираме", коментира Саутгейт, цитиран от Скай спортс.

"Като се съберем на лагер през октомври, ще обърнем внимание на тези неща", каза още селекционерът на англичаните.

Последното гостуване на Англия в България през септември 2011 година бе белязано от расистки обиди по адрес на Ашли Йънг, Тио Уолкът и Ашли Коул.

Сектор от Националния стадион Васил Левски ще бъде затворен за мача с Англия заради расистки прояви на феновете, а последният случай със Стърлинг може да донесе ново наказание за националния отбор.