Пари Сен Жермен спечели за осми път и за шести в последните седем сезона титлата във френското футболно първенство. Това стана без игра, след като преследвачът Лил завърши 0:0 като гост на Тулуза в среща от 33-тия кръг.

По този начин Лил, който има 65 точки, вече изостава с 16 точки от парижани и в оставащите си пет мача не може да стопи този пасив.

"Песовете" се нуждаеха от задължителна победа на "Мунисипал", за да отложат празненствата в Париж поне до края на вечерта, но играчите на Кристоф Галтие така и не успяха да преодолеят отбраната на домакините от Тулуза, въпреки добрите шансове, които се откриха пред Габриел и Никола Пепе.

В 62-рата минута пък гол на Тиаго Мендеш бе отменен от системата ВАР заради игра с ръка. Равенството остави Тулуза на 15-о място в класирането с 36 точки.

В другата среща, играна в неделния следобед, Нант победи с 3:2 Амиен, като и петте гола паднаха след почивката.

Калифа Кулибали даде аванс от 2:0 за Нант в рамките на 10 минути след паузата, а Валентин Ронжие покачи на 3:0 след час игра.

Малко след това Хуан Отере намали на 1:3, а в 77-ата минута Шейх Тимите оформи крайния резултат. В класирането Нант е 13-и с 40 точки, а Амиен е на 17-а позиция с 32.