Спортинг Лисабон победи Порто с 5:4 след изпълнение на дузпи и спечели за 17-и път в историята си купата на Португалия по футбол. Редовното време на финала в Оейраш завърши 1:1, а в продълженията двата съперника си размениха по още един гол.

Тикиньо изведе Порто напред в 40-ата минута с глава след центриране на Ектор Ерера от дясно, на малко преди почивката удар на Бруно Фернандеш от границата на наказателното поле се отклони от крака на Данило Перейра и влетя в десния ъгъл на вратата на "синьо-белите".

Малко след почивката Тикиньо можеше да даде нов аванс на "синьо-белите", но изстрелът му срещна лявата греда на вратата на Ренан Рибейро.

В 101-ата минута Бас Дост даде за първи път аванс на "зелено-белите" в мача, след като засече топката от ъгъла на малкото наказателно поле след центриране от ляво, което беше отклонено към далечната греда.

Фелипе изравни с глава в последните секунди на допълнителното време и победителят трябваше да бъде решен с дузпи.

Порто поведе с 2:0, след като Дост пропусна първото изпълнение за Спортинг от бялата точка, като нацели гредата, но Пепе също изпусна след удар в напречната греда и това позволи на Жереми Матийо изравни за 2:2.

При 4:4 Фернандо не успя да преодолее Ренан Рибейро, а след него Луис Фелипе беше точен и донесе триумфа на столичани.

Порто стартира сезона с трофей от Суперкупата на страната, но след това завърши на второ място в първенството на 2 точки зад шампиона Бенфика, а в края на януари загуби финала в турнира за купата на Лигата отново от Спортинг след дузпи.