Левски се класира за 1/8-финалите за Купата на България, след като се справи без особени трудности срещу аматьорския Атлетик (Куклен) и постигна победа с убедителното 6:0 на стадион "Локомотив" в парк Лаута, в Пловдив.

Треньорът на "сините" Славиша Стоянович даде шанс на доста резерви в този мач, но въпреки това класата на гостуващия тим бе значително по-голяма от тази на домакините и успехът бе заслужен.

Младокът Атанас Кабов вкара в 41-ата минута и откри резултата за столичани, а три минути след това намиращия се в отчайващо слаба форма румънец Серджиу Буш, който получи също шанс за титулярно място, удвои.

В 71-ата минута Станислав Иванов направи преднината на гостите класическа, а четири минути след това Гюзлев от домакините си вкара автогол. В 76-ата минута Иванов вкара втория си гол за "сините" в мача.

В 85-ата минута Нашименто оформи крайния резултат.

Домакините добиха доста сериозна популярност в дните преди мача, след като играч на тима се закани, че той и съотборниците му ще излязат "пияни като г*з" срещу именития си противник. В крайна сметка това не се случи.


Срещата започна с добър шанс за гостите още в самото начало. Паулиньо отправи удар в 4-ата минута, но топката премина покрай страничната греда и в крайна сметка не попадна във вратата.

В 13-ата минута Вашчук засече с глава центриране от корнер, но стражът на домакините спаси.

В следващите минути "сините" владееха инициативата и създадоха няколко добри атаки от които обаче така и не се стигна до интересно положение. 

Куклен бе на косъм сензационно да стигне първи до гол в 34-ата минута, след като Джонджуров излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен от Кръстев. 

В 41-ата минута все пак Левски поведе в резултата. Вашчук пусна хубав пас по земя по дебнещия на близката греда Кабов, който успя да вкара топката в мрежата и даде аванс на тима си.

Три минути след това Буш с хубав удар по земя около границата на наказателното поле удвои.

След почивката темпото на игра поспадна, като "сините" действаха на ходом. Все пак в 67-ата минута Левски имаше шанс за трети гол, но Паулиньо разтресе гредата след хубав удар.

В 71-ата минута Станислав Иванов вкара от 2-3 метра, след като засече хубаво центриране на Нашименто, а четири минути след това Гюзлев от домакините при опита си да изчисти с глава си вкара нелеп автогол.

В 76-ата минута Станислав Иванов вкара втория си гол в мача след хубав удар от точката на дузпата. Точно девет минути след това Нашименто вкара с хубав удар от границата на наказателното поле.

До края нямаше повече голове. 

АТЛЕТИК КУКЛЕН - ЛЕВСКИ 0:6
0:1 Кабов 41
0:2 Буш 44
0:3 Иванов 71
0:4 Гюзлев 75 автогол
0:5 Иванов 76
0:6 Нашименто 85

АТЛЕТИК КУКЛЕН: Георгиев, Романов, Христев, Гюзлев, Нерджиб, Праматаров, Гуджев, Османов (62 - Площаков), Кайраков, Джонджуров, Хаджиев

ЛЕВСКИ: Кръстев, Горанов, Холмар, Рейш, Цветкович, Тиам, Вашчук, Нашименто, Паулиньо, Кабов (57 - Иванов), Буш