Цели три кандидатури се обсъждат на „Герена" относно поста спортен директор, пише вестник "Тема спорт". Незаетата длъжност трябва да бъде попълнена до началото на следващото първенство. 

Изпълнителният директор на сините Павел Колев засега не се справя със спортните дела - шумно защитаваният от него треньор Георги Дерменджиев бе уволнен доста след като му бе прочетена присъдата, а и повечето зимни попълнения са със статут на резерви. 

За целта ще бъдат форсирани преговорите за нов спортен директор, който да се занимава с тази материя и съответно да си носи отговорност. Следващият треньор Петър Хубчев е дал съгласието си за предложените два варианта и лично се познава с хората. 

Единият е Димитър Димитров-Херо, а другата идея е главният скаут Богдан Патрашку да бъде с повече правомощия освен гледането и предлагането на играчи. Силният човек в клуба Васил Божков е оставил на Павел Колев сам да избира спортен директор. Остава загадка защо изобщо не е обсъждан Наско Сираков, който е доста близък с настоящия изпълнителен директор.

Ситуацията с Херо обаче е сложна, защото той води дело в УЕФА с казахстанския Иртиш относно начина им на раздяла. Възможно е, докато трае делото, или минимум до края на тази година, Димитров да не може да работи никъде, защото в противен случай ще му отпадне евентуална финансова компенсация от Иртиш.