Младата звезда на Левски Станислав Иванов демонстрира голямо самочувствие. Той заяви, че "сините" имат шансове да спрат хегемонията на Лудогорец и като плюс в борбата за титлата добави, че участието на разградчани в груповата фаза на Лига Европа може да ги разконцентрира.

След 9 кръга в efbet Лига 26-кратният шампион на България изостава само с точка от Лудогорец. От началото на сезона пък Иванов е несменяем титуляр под ръководството на Петър Хубчев и демонстрира добра форма. Той има 4 попадения и една асистенция и е вторият водещ голмайстор на столичани след Найджъл Робърта, който се е разписвал 5 пъти в 6 срещи. 

"Чувствам се отлично. През последните години се трудих доста, за да се наложа. За един млад футболист най-важно е постоянството. Млади сме, възможно е да ти падне формата. Всеки мач за Левски е труден, важното е да изпитваш удоволствие. Важното е да печелим и да изпитваме удоволствие. Най-сладък ми е голът срещу ЦСКА, въпреки че не победихме. Трябваше да победим, не мога да си обясня защо не стана", започна Иванов.

"Доста е по-лесно да играеш с Живко Миланов. Той много ми помага. Имаме разбирателство на терена. Свикнал съм да играя в предни позиции. Свикнах на крилото, сега се чувствам много добре. Получих доверие от клуба и показах на какво съм способен", добави още той.

"Стояхме доста добре срещу Черно море. Получаваха се хубави неща на терена. Свикнах с методите на работа на Петър Хубчев. Той прави добри тренировки. Дано продължаваме по същия начин. Той иска да се раздаваме и да показваме най-доброто", сподели още юношата на Левски пред Спортал.

Вижте класирането в efbet Лига 

"В Европа мачовете са доста по-различни: откъм съдийство и футбол. Темпото е по-бързо, у нас 3-4 отбора сме добре подготвени физически, другите се уморяват и темпото спада. В Европа не е така. Физически трябва да заякна малко в горната част и в краката. Надявам се да нямам контузии, за да мога да издържа до края на сезона. Чувствам се отлично в момента. Виждате в Англия как се пресира. Гледаме Ливърпул как пресира от първата минута на мачовете, това е начинът. Въпросът е да пресираш възможно най-дълго. Това нещо се тренира".

"Едно предимство за нас и за другите отбори е, че Лудогорец ще играе в Лига Европа. Ще имаме възможност да ги изпреварим. Ние сме Левски. Вярвам в титлата. Един мач не решава титлата. Не мислим още за сблъсъка с Лудогорец", сподели очакванията си Иванов.

"Конкуренцията в Левски е голяма, но това е най-хубавото нещо. Разбираме се всички в отбора, а това е важно. Има страхотна дисциплина в отбора. Няма разделение в тима. За мен е чест да играя за България. Давам всичко от себе си и за националния отбор, и за Левски. Имаме голям потенциал. Видяхте и двата мача за националния отбор. Предимство е, че играем заедно от много години", добави младокът.

"Най-важното да мислим мач за мач – да сме концентрирани за дадения мач, след което да си направим равносметка. На полусезона ще видим къде сме в класирането. В момента съм концетриран единствено и само върху Левски, мечтая само да съм жив и здрав. Радвам се, че се отпуших и започнах да вкарвам голове. Мечтая просто Левски да се върне там, където му е мястото. Обертан ни научи на много неща - той е пример как се поддържа тялото, какво се яде. Той дойде от най-високо ниво и ни показа как един професионален футболист трябва да се грижи за себе си, за да успява. Когато има звезди това спомага отборът да се разделя, ние сме един страхотен колектив, няма деление на чужденци и българи", добави Иванов.