След загубата на Ливърпул с 0:2 от Челси в 1/8-финален мач от ФА Къп, историята на 10-годишния фен на Манчестър Юнайтед Дара Кърли отново набира популярност.

През януари детето изпрати писмо до мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп. В него той помоли "червените" да спрат да печелят, тъй като е фен на "Червените дяволи" и му е мъчно заради страховитата форма на европейския шампион. Тогава Садио Мане и компания бяха в поредица от 17 поредни успеха във Висшата лига.

В последните 4 мача обаче Ливърпул загуби 3 и потребителите в социалните мрежи започнаха да свързват неуспешната серия с писмото на детето, наречено "Проклятието на Кърли".

"Ливърпул падна от Атлетико Мадрид, надделя над Уест Хям и претърпя поражения от Уотфорд и Челси, след като 10-годишният ирландски фен на Манчестър Юнайтед написа писмото до Клоп", прави обобщение потребител в Twitter.

Вижте класирането във Висшата лига

Жена пък пише следното: "Ливърпул загуби 3 мача, след като момчето изпрати писмо до Юрген Клоп да спре да печели... Детето ли е новият месия?", чуди се тя.

"Този млад човек изпрати писмо от ада до Ливърпул, а сега Ливърпул е изправен пред портите на ада", далеч по-краен е друг мъж.

Припомняме, че преди загубите от Атлетико Мадрид, Уотфорд и Челси, мърсисайдци се намираха в чудовищна форма. В 41 срещи отборът имаше само две поражения, които бяха от Наполи (0:2) в групите на Шампионска лига и Астън Вила (0:5 за Купата на Лигата), където Ливърпул излезе с юноши.