Лудогорец спечели първата си победа за пролетния дял от българското футболно първенство, след като се наложи с 2:0 срещу Ботев Враца като домакин в дебюта на двама нови футболисти, привлечени през зимната пауза.

С този успех разградчаните поведоха с пет точки на ЦСКА и с осем на Левски, на който гостуват следващия уикенд.

Двата отбора си размениха по две чисти положения до изтичането на първата третина от двубоя, но не успяха да се разпишат в този период.

Врачаните пропуснаха отлична ситуация в 19-та минута, когато Едгар Тур центрира в наказателното поле и топката стигна до непокрития на далечна греда Антон Огнянов, който обаче не успя да уцели опразнената от Пламен Илиев врата.

Малко по-късно и Даниел Генов получи шанс да се разпише, но неговият силен удар от близко разстояние премина над напречната греда.

За Лудогорец пропуски направиха Марселиньо и Клаудиу Кешерю, но Козмин Моци коригира това в 33-та минута. Именно бразилският плеймейкър центрира в наказателното поле отдясно и качи топката на главата на румънския защитник, който я изпрати с прецизен удар в мрежата зад Красимир Костов.

Само пет минути по-късно се разписа и Кешерю, който вкара гол от далечно разстояние и изравни Станислав Костов от Левски на върха в класирането при реализаторите със 17-ия си гол от началото на сезона.

През първото полувреме, което завърши с резултат 2:0 за Лудогорец, дебют за разградчаните направиха Серкан Юсеин и Станислав Манолев, който замени контузения Сисиньо в 27-та минута.

Ботев Враца продължи да играе силно на стадиона на шампионите, но головете така и не падаха за гостите. Валери Домовчийски пропусна да се разпише в 63-та минута, а Мирослав Буднов не успя в други две отлични положения.

Той дори остана сам срещу Пламен Илиев в 81-та минута, но прехвърлящият му удар мина над напречната греда. Антон Недялков пък уцели греда със силен шут в 85-та минута, а в добавеното време Якуб Швиерчок не успя да вкара трети гол, останал сам срещу вратата.

Загубата остави Ботев Враца на десето място в класирането на Първа лига с актив от 27 точки, пет повече от Витоша Бистрица и две по-малко от Локомотив Пловдив.

Лудогорец Разград - Ботев Враца - 2:0 

голмайстори: 1:0 Козмин Моци 33, 2:0 Клаудиу Кешерю 38

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо (27-Станислав Манолев), Абел Анисе, Драгош Григоре, Клаудиу Кешерю (77-Якуб Швиерчок), Козмин Моци, Адриан Попа, Марселиньо, Джоди Лукоки и Серакан Юсеин (68-Лукас Саша).

Ботев: Красимир Костов, Андреас Васев, Антон Огнянов (59-Милан Вушурович), Валери Домовчийски, Георги Вълчев, Даниел Генов, Едгар Тур (46-Мирослав Будинов), Илия Миланов, Йордан Апостолов, Мартин Кавдански и Симеон Мечев (82-Петър Атанасов).