Верея - Берое, мач от 3-тия кръг на Първа лига, стадион „Трейс Арена“, Стара Загора, 20:45 часа.

Прогнозата на Gol.bg:

Треньорът на Берое Александър Томаш е постигал четири победи, равенство и загуба в дербито на Стара Загора. Съперничеството между съгражданите в най-високото ниво на българския футбол започна през 2016 година. Томаш бе треньор на Верея в първото дерби, а тимът му загуби с 0:1. В следващия мач обаче тимът от „Трейс Арена“ победи противника си, който по това време бе воден от Ферарио Спасов.

През следващия сезон Томаш бе назначен за наставник на Берое, а в първия му двубой срещу Верея завърши 0:0. След това последваха три поредни победи на Берое – 1:0, 1:0 и 3:0.

Очаква се и тази вечер Александър Томаш да заложи на по-офанзивен състав, с който да гони четвърта поредна победа над Верея. За целта бразилецът Вандерсон може да замени в средата на терена Александър Цветков, който има по-дефанзивни функции.

В атаката всичко е ясно – ще бъде водена от неостаряващия Мартин Камбуров, подпомаган дейно от втора позиция от Иван Минчев, Борислав Цонев и Меска.

Наставникът на Верея Иван Колев няма много опции в състава си и се очаква да заложи на същите 11 от двубоя с Етър в предишния кръг. Договор с клуба подписа французинът Билел Аит Малек, който е юноша на Ланс, но няма записан мач за първия отбор. 21-годишният играч може да играе като централен нападател, както и зад тарана, а ръководството на Верея се опитва да го картотекира навреме за двубоя. Съдия на срещата е Георги Давидов.

Вероятни състави:

Верея: Георгиев, Илиев, Йоргенсен, Иванов, Ахмед, Максимов, Танев, Н‘Думби, Тевия, Курупис, Огнянов

Берое: Перниш, Василев, Хаджиев, Алкан, Бандаловски, Райнов, Вандерсон, Минчев, Меска, Цонев, Камбуров

Резултат: 0:2