Селекционерът на националния ни отбор Красимир Балъков е добре познато име в Хърватия. През 2011/12 той води местния гранд Хайдук (Сплит). Вестник “Спортске новости” потърси Бала за мнение преди двубоя реванш на Осиек с ЦСКА-София в Лига Европа. Той споделя мнение и за Хайдук, който отпадна срамно от малтийския Гзира Юнайтед след сензационна загуба с 1:3 у дома.

“Това, че Осиек завърши трети през имналия сезон в конкуренцията на Динамо (Загреб), Хайдук и Риека, е доказателство, че в клуба се работи добре. Очаква ни много интересен мач. ЦСКА е в променлива форма. Игра и записа силни резултати в контролите, после направи равен и загуби на своя стадион в два поредни шампионатни мача. После пък победи Осиек в първата среща и сега Славия. Не започнаха добре в първенството. Бяха доста мотивирани, но не зная защо не тръгнаха както се очаква от тях. Като име ЦСКА е фаворит и това е нормално. Реакцията им ще бъде различна за реванша. Смениха треньора и това се отрази. За качествата му е излишно да се говори”, сподели Балъков.

За Осиек мач №100 при загубата от Горица записа халфът Бенедик Миоч. Той изведе тима с капитанската лента. Миоч обаче е сред резервите, които получиха шанс в шампионатната среща в неделя.

“Трябва максимално бързо да се отърсим от загубата от Горица и да я забравим. Най-важен е мачът с ЦСКА в четвъртък вечерта. Това е приоритетът за нас. Надявам се, че ще продължим. Не изключваме продължения и дузпи”, каза полузащтникът.