Манчестър Сити Шефийлд Юнайтед в двубой от междинния 24-и кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Брамал Лейн".

Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола владееха топката почти през цялото време, но трудно стигаха до опасни положения пред наказателното поле на домакините. До попадение се стигна едва в 73-ата минута, когато влезлият като резерва Серхио Агуеро донесе победата на тима си.

Така Сити застана на второто място в класирането на първенството с актив от 51 точки, с 13 по-малко от водача Ливърпул и 6 повече от третия Лестър. Мърсидайдци и "лисиците" утре ще се изправят срещу съответно Уулвърхемптън и Уест Хем. 

Гостите поеха инициативата още след първия съдийски сигнал и започнаха да търсят пролука към вратата на Дийн Хендерсън, но трудно успяваха да стигнат до голово положение.

Първата интересна ситуация се появи чак в 20-ата мининута. Рахим Стърлинг имаше времето и пространството в наказателното поле, след като получи хитро подаване, но ударът му бе спасен от Хендерсън.

Стражът на домакините отново се намеси блестящо в 26-ата минута. Отбита топка попадна в краката на Николас Отаменди. Футболистът отправи плътен удар по земя, който бе отразен от Хендерсън.

В следващите минути футболистите на Сити продължиха да си разменят традиционните за стила на Пеп Гуардиола къси подавания, които обаче не даваха желания от специалиста ефект.

В 35-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Габриел Жесус се нагърби с отговорността, но пропусна. Ударът му не беше достатъчно силен и позволи на Дийн Хендерсон да плонжира и да го отрази с отлично спасяване. Така първото полувреме завърши при нулево равенство.

През втората част добре подредената защита на домакините продължи да измъчва неуморните опити на "гражданите" да разпечатат вратата на Хендерсън.

В 62-ата минута Габриел Жесус се извиси над защитниците и пласира удара си с глава ниско в средата на вратата, но Дийн Хендерсън беше подготвен и се намеси решаващо.

В 73-ата минута влезлият като резерва Серхио Агуеро успя да се разпише. Кевин де Бройне пусна остро извеждащо подаване по земя отдясно, което прати аржентинеца в идеална позиция и той подложи крак, пращайки топката във вратата - 0:1.

До края на срещата футболистите на Сити контролираха случващото се на терена и не позволиха на домакините да върнат попадението.

Шефийлд Юнайтед - Манчестър Сити 0:1

Голмайстор: Серхио Агуеро (73')

Шефийлд: Хендерсън, Балдок, Башам (Робинсън 79'), Игън, О’Конъл, Стивънс, Норууд, Бесич (Лундстрам 79'), Флек, Макбърни, Шарп (Мусе 60')
Мениджър: Крис Уайлдър

Сити: Едерсон, Уокър, Лапорт (Гарсия 78'), Отаменди, Зинченко, Фернандиньо, Родри, Де Бройне, Марез, Стърлинг (Б. Силва 90+2'), Жесус (Агуеро 68')
Мениджър: Пеп Гуардиола

Шефийлд, стадион "Брамал Лейн"
Съдия: Лий Мейсън
Жълти картони: Бесич, Норууд, Флек, Макбърни (Шефийлд); Фернандиньо, Родри, Агуеро (Сити)