Интер победи категорично Бреша с 6:0 в двубой от 29-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Джузепе Меаца".

Футболистите на треньора Антонио Конте си решиха мача още през първото полувреме след голове на Ашли Йънг (5'), Алексис Санчес (20') и Данило Д'Амброзио (45'). През втората част по едно попадение добавиха Роберто Галярдини (52'), Кристиан Ериксен (83') и Антонио Кандрева (88').

Така Интер вече е с 64 точки и се намира на третото място в класирането, с 4 по малко от втория Лацио и 8 от лидера Ювентус. Бреша пък продължава да копае дъното с 18 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mSO7vzpRlqY" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Изненадващо гостите не показаха и капчица страх и първи стигнаха до опасно положение пред една от двете врати в четвъртата минута. Алфредо Донарума се пребори за топката на границата на наказателното поле и нанесе мощен удар. Топката обаче мина малко над напречната греда.

Минута по-късно обаче домакините поведоха в резултата. Алексис Санчес проби отдясно и центрира към непокрития в пеналтерията Ашли Йънг, който от воле прати топката в долния десен ъгъл на вратата - 1:0.

Експресното попадение успокои "нерадзурите", които започнаха да разиграват топката спокойно помежду си в очакване на нова грешка на Бреша. В 17-ата минута можеше да се стигне до удвояване на преднината за Интер след опасен пробив на Виктор Моузес, който се опита да прати голов пас, но защитата на гостите успя да се справи.

В 19-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Алеш Матею повали на земята Моузес. Алексис Санчес се нагърби с отговорността и успя да се разпише от бялата точка.  

В 26-ата минута изчистена топка попадна стигна Моузес, който се намираше на ъгъла на наказателното поле. Бързоногото крило нацели кълбото от воле и го прати над напречната греда.

В 37-ата минута Роберто Галярдини засече центриране към близката греда от ъглов удар на Санчес. Футболистът обаче пропусна огромна възможност отблизо, стреляйки към долния ляв ъгъл, но вратарят на Бреша Йесе Йоронен направи прекрасно спасяване. 

В края на първото полувреме резутатът стана класически. Ашли Йънг намери центрира в наказателното поле, където Данило Д'Амброзио се извиси над всички и с глава прати топката в левия ъгъл - 3:0.

В добавеното време на първата част Лаутаро Мартинес получи хитро подаване в гъсто населената пеналтерия и стреля от движение. Вратарят Йесе Йоронен регира блестящо и спаси с крак.

През второто полувреме футболистите на Интер продължиха да контролират случващото се на терена и безпроблемно се справяха с опитите на гостите да се върнат в мача.

В 49-ата минута Лаутаро Мартинес получи подаване от границата на наказателното поле и опита късмета си с техничен удар. Топката обаче изсвистя точно над напречната греда.

В 52-ата минута "нерадзурите" нанесоха своя четвърти удар. Прострелно центриране на Алексис Санчес от пряк свободен удар намери главата на Роберто Галярдини, който успя да насочи топката във вратата.

Малко след това именно той се опита да се разпише за втори път в срещата с удар от далечно разстояние. Топката бе насочена към долния ляв ъгъл, но Йесе Йоронен внимаваше и се намеси.

В 60-ата минута Борха Валеро бе близо до гола, след като надскочи противниковата защита в наказателното поле, но ударът му с глава прелетя малко встрани от лявата греда.

В 70-ата минута Антонио Кандрева без малко да счупи гредата. Футболистът нанесе свиреп удар от границата на наказателното поле и топката срещна напречния стълб.

В 83-ата минута влезлият като резерва Кристиан Ериксен бе на правилното място в правилното в правилното време. Ромелу Лукаку шутира по диагонала, Йоронен изби, но топката попадна в краката на датчанина, който от близко разстояние се разписа.

Пет минути по-късно Ериксен направи и асистенция. Халфът подаде към Антонио Кандрева, който изпревари Йоронен и прати топката в долния ляв ъгъл, за да оформи крайния резултат.

Интер - Бреша 6:0

Голмайстори: Ашли Йънг (5'), Алексис Санчес (20'), Данило Д'Амброзио (45'), Роберто Галярдини (52'), Кристиан Ериксен (83'), Антонио Кандрева (88')

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Де Фрай (46'), Бастони, Моузес (Кандрева 67'), Барела (Агуме 59'), Валеро, Галярдини (Ериксен 68'), Йънг, Санчес, Мартинес (Лукаку 68')
Треньор: Антонио Конте

Бреша: Йоронен, Сабели (Мангравити 59'), Папети, Матею, Семприни, Скраб (Бярнасон 46'), Тонали, Десена (Геци 82'), Змрал (Шпалек 59'), Айе, Донарума (Торегроса 46')
Треньор: Луис Диего Лопес Брейхо

Милано, стадион "Джузепе Меаца"
Съдия: Джанлука Манганиело
Жълти картони: Де Фрай, Агуме (Интер); Матею, Семприни (Бреша)